header4


Tisztelt vendéghorgászok!

Az erőműi tavon lévő horgászházak(stégek), kiadása(bérbeadása) a halászati törvény értelmében (hhvtv) a vízkezelőnek, jelen esetben az Oroszlányi Horgász Egyesület(OHE)-nek az engedélyével lehet.

Kérjük, horgászház(stég), bérlés, -foglalás előtt, a saját érdekükben, kérjenek tájékoztatást az egyesület elérhetőségein, továbbá a problémák elkerülése érdekében, minden esetben kérjék a bérbeadótól a folyó évi OHE stég kiadási engedélyt.

Változás történt a napijeggyel horgászók által alkalmazható horgászmódszerekben és elvihető halak mennyiségében. Kérjük, a horgászat megkezdése előtt, figyelmesen olvassa el az alább található tájékoztatót.


 Napijegy értékesítés csak az alábbi helyeken!

ACB horgászbolt

2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc u. 108.

Nyitvatartási időben: 

H-Cs: 08.00 - 17.00 óráig

Péntek: 08.00 - 18.00 óráig

Szombat: 08.00 - 13.00 óráig

Vasárnap: 08.00 - 10.00 óráig

 Fizetési lehetőség: készpénz és bankkártya!

 

Halacska horgászbolt

2840 Oroszlány, Bánki Donát u. 2.

Nyitvatartási időben: 

H-P: 08.00 - 17.00 óráig

Szombat: 08.00 - 12.00 óráig

Vasárnap: ZÁRVA

 Csak készpénzes fizetési lehetőség van!

 

Kostyál és Társa Gazdabolt

2840 Oroszlány, Rákóczi u. 73/9.

Nyitvatartási időben: 

H-P: 08.00 - 17.00 óráig

Szombat: 08.00 - 12.00 óráig

Vasárnap: ZÁRVA

 Csak készpénzes fizetési lehetőség van!

 

Szabó Istvánné, Gazdaboltja

2855 Bokod, Ady E. u. 24.

Nyitvatartási időben:

H-P: 08.00-11.00 óráig és 14.00-16.00 óráig

Szombat: 08.00-11 óráig

Vasárnap: 08.00-10.00 óráig

Csak készpénzes fizetési lehetőség van!

Máshol nincs napijegy értékesítés!


HORGÁSSZON ÉJJEL - NAPPAL, 24 órán keresztül az O.H.E. horgászvizein!

Vendéghorgászok napijeggyel az Oroszlányi Erőmű hűtőtaván (Erőműi tó, víztérkód: 11-025-1-1), a Bokodi Öreg tavon (Bokodi Öreg-tó, víztérkód: 11-040-1-1) és a XVI/1.sz. tavon (XVI/1.sz. tó, víztérkód:11-075-1-1) horgászhatnak, a Halászati törvény, az OHE horgászrendjének és a napijegyen feltüntetett ELŐÍRÁSOK betartásával! 


HORGÁSZRENDI KIVONAT

A SZABÁLYZÁSOK RÖVID ISMERTETÉSE VENDÉGHORGÁSZOKNAK. A TELJES HORGÁSZREND A DOKUMENTUMOK MENÜ PONT ALATT VAN, ELVÁRT A TELJES HORGÁSZREND BETARTÁSA!

Foglalt hely nincs, minden horgász az érkezés sorrendjében foglalhat horgászhelyet, az erőműi tavi horgászállások magántulajdonban vannak, azokon csak a tulajdonos engedélyével szabad tartózkodni!

A mozgáskorlátozott horgászok számára kijelölt helyen addig bárki horgászhat, ameddig a kijelölt horgászhelyet nem akarja igénybe venni mozgáskorlátozott horgász.

Vizeinkben fürdeni és vízben állva horgászni nem szabad. Vízparton, horgászálláson hangoskodni, lármázni, hangosan zenét hallgatni tilos!

Szemetelni, szemetet lerakni és szemetes horgászhelyen horgászni TILOS!

Horgászállásra a halőrnek szabad bejárást kell biztosítani, a bejáró napnyugtától napkeltéig működőképes jelzőberendezés használata esetén (csengő) lezárható, de a jelzésre azonnal reagálni kell.

Horgászálláson ebeket csak gazdájuk jelenlétében szájkosárral, illetve pórázon lehet tartani, úgy hogy a környező állások tulajdonosait és a halőrök munkáját ne zavarja.

Az erőműi tavon a napijeggyel horgászók részére is engedélyezett a csónak használat, de csak egyesületi tag tulajdonában lévő és megfelelő azonosítási számmal ellátott csónakból, hozott csónak nem használható. A csónakhasználati rend és a hajózási szabályzat betartása kötelező, csónak használat csak saját felelősségre végezhető.

Az erőműi tavon behúzásos/behordásos horgászmódszer kizárólag a horgászrendben meghatározott általános előírások, valamint a külön fejezetben taglalt szabályozás mellett lehet, melyet csak felnőtt horgász folytathat, behúzós napijegy váltása és online regisztráció után.

A Bokodi Öreg tavon és a XVI/1-es tavon jégről saját felelősséggel szabad horgászni, az erőműi tavon jégen horgászni és tartózkodni tilos!

Március 1-31 között pergetni TILOS!

November 1. és március 31 között halradar/szonár használata és ezek alkatrészeinek csónakban való elhelyezése is TILOS, továbbá a 06-20 óra között a csónakos éjszakai horgászat és a csónakos közlekedés TILOS, kivéve a behúzás/behordás, illetve a telepített bója környékének etetése.

A megtartani kívánt pontyot (6 kg alatti) azonnal be kell írni a fogási naplóba, a fogás időpontjának (hónap, nap, óra, perc), a hal súlyának és hosszának feltüntetésével (a hosszát a KÓD rovat első sorába cm-ben), a méret és mennyiségi korlátozással nem védett halakat távozás előtt. Arab számokat kell használni.

Egy haltartó szákban vagy pontyzsákban egyidejűleg csak egy horgász zsákmánya tárolható.

A horgászhelyen vagy horgászálláson szákban, hűtőszekrényben, hűtőládában fellelhető hal mennyisége nem lehet több a folyamatos kint tartózkodás során kifogott és a fogási naplóba bejegyzett mennyiségnél. Hűtőszekrényben, hűtőládában csak egészben tárolható hal. A halőr kérésére a hűtőszekrény, hűtőláda tartalmát meg kell mutatni! A megtartani kívánt halat a fogási naplóval együtt a távozó horgásznak magával kell vinni. Több napig tartó horgászat esetén a horgász egy időben legfeljebb a Hhvtv. által megengedett "2 naptári nap alatt megfogható halmennyiséget tarthat magánál a horgászhelyen, vagy a horgászathoz használt vízi járműben, aminek meg kell egyezni az adott időszakban a fogási naplóba bejegyzett mennyiséggel".

Vendéghorgászt szabálysértés  esetén az OHE. elnöke saját hatáskörében (az eset súlyosságától függően) 1-3 évig, de akár örökre eltilthatja az egyesület vízterületein történő horgászattól.

Aki a halőr felkérésre az ellenőrzéshez (tanú) nem nyújt segítséget, fegyelmi vétséget követ el.

Bokodi Öreg tavon: Horgászni a tó két oldalán lehet, a völgyzáró gáton (Bokodi út mellett) TILOS.  A behúzós horgászat nem engedélyezett, csónak használata TILOS. Gépjárművet a kijelölt parkolóban kell hagyni, a vízpartra behajtani TILOS. Tűzrakás csak a kijelölt helyen, hozott faanyagból vagy zárt tűzterű grillsütőben engedélyezett.

XVI/1 sz. tavon: Horgászni a tó mindkét oldalán és a völgyzáró gáton is lehet, kivétel a táblával jelzett partszakasz. A behúzós horgászat nem engedélyezett, csónak használata TILOS! A vízpart melletti útra gépjárművel csak a ki és bepakolás idejére szabad, ott parkolni TILOS, a kijelölt parkolót kell használni. Tűzrakás csak a kijelölt helyen, hozott faanyagból vagy zárt tűzterű grillsütőben engedélyezett.

Pontyra fajlagos tilalmi idő nincs!

6 kg feletti pontyot megtartani nem szabad, azt kíméletesen vissza kell engedni a tóba!

A compó, a széles kárász (arany kárász) és pisztráng sügér (fekete sügér) megtartása TILOS!

Törpeharcsára minden napijeggyel rendelkező horgászhat és súly korlátozás nélkül köteles megtartani.


NAPI TERÜLETI  HORGÁSZENGEDÉLY

Jogosít  1 db méretes ponty (32 cm feletti, de 6 kg alatti) és 3 kg méret és mennyiségi korlátozással nem védett hal elvitelére. Ragadozóhal elvitele tilos, ragadozóhalra csak pergető módszerrel szabad horgászni.

Ára: 24 órás 5.000.-Ft; 48 órás 10.000.-Ft. Megtartható napi (24 óra) 1db ponty (32cm feletti, de 6kg alatti) és 3kg méret és mennyiségi korlátozással nem védett hal.


BEHÚZÓS/BEHORDÓS NAPI TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY 

Hal elvitelére nem jogosít, a megfogott halat kíméletesen vissza kell engedni. Kizárólag az erőműi tóra érvényes, online regisztráció után kezdhető meg a horgászat. Ragadozóhalra horgászni TILOS! A horgászrendben lévő behúzás/behordás szabályainak ismerete és betartása kötelező.

Ára: 24 órás 4.000.-Ft; 48 órás 8000.-Ft.


"C&R" FOGD MEG ÉS ENGEDD VISSZA NAPI TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY

Hal elvitelére nem jogosít, a megfogott halat kíméletesen vissza kell engedni. Ragadozóhalra csak pergető módszerrel szabad horgászni.

Ára: 24 órás 3.500.-Ft; 48 órás 7.000.-Ft.


"GYERMEK HORGÁSZ" NAPI TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY

Egy úszós készség használatára és 18 évet betöltött személy felügyeletével jogosít horgászatra. Elvihető napi 3kg méret és mennyiségi korlátozással nem védett hal. Méret és mennyiségi korlátozással védett hal elvitelére nem jogosít, ezért azt kíméletesen vissza kell engedni.  

Ára: 24 órás 500.-Ft.